Compassie Coaching in een zakelijke omgeving

Compassie Coaching is geschikt voor organisaties of teams die tegen drempels aanlopen. Je zit bijvoorbeeld midden in een veranderproces. Je gaat werken met zelfsturende teams. Werknemers hebben problemen op de werkvloer. Iemand is goed is zijn werk maar in zijn of haar omgeving kan men niet met deze persoon opschieten. Herkenbaar?

Door Robert Vleeskens

In het vervelendste geval worden er ook nog mensen ziek. De flow gaat uit het bedrijf en de sfeer gaat er onder lijden. De resultaten blijven achter. En een burnout kost een bedrijf circa 50.000 euro per jaar.

Elk mens is uniek
Je wilt graag dat je medewerkers met plezier presteren. Werkdruk, gezondheidsklachten, privéproblemen kunnen hierbij een obstakel vormen. Ook heb ik de afgelopen tijd mensen gehad die “het even niet meer zien zitten”. Vastgelopen in het werk, carrière of iets anders. Ik werk niet volgens een vast protocol, elk mens en elke situatie is immers uniek en samen bepalen we wat de beste aanpak is.

Beter presteren
Beter presteren in veranderprocessen en reorganisaties wil niet zeggen dat medewerkers meer moeten presteren. Het kan ook betekenen dat de inspanningen minder moeite kosten.

Onderbewuste stoorzenders opruimen
Fysieke en mentale klachten komen vaak voort uit gebeurtenissen die lichamelijke of emotionele letsel veroorzaken. Hierbij ervaar je pijn, angst, boosheid,verdriet of machteloosheid. Dit kan zich ontwikkelen tot een stoorzender die wordt vastgehouden in je lichaam en in je hersenen. Ik help je om deze klachten te verlichten of op te lossen. De coaching technieken die ik daarbij inzet zijn Progressieve Mental Alignment (PMA), Brainspotting en Mindfulness.

Intake en sessies
Ieder traject begint met een intake waarin wij samen de uitgangssituatie en de hulpvraag benoemen. Tijdens de sessies ga ik met je in gesprek over wat er nu zo vervelend is. Wat zie je, wat ervaar je, welke inzichten krijg je. Ik coach zonder oordeel en luister alleen.
Uiteindelijk krijg je zelf inzicht en energie om je gedrag en gewoontes te veranderen. Een sessie kan overal plaatsvinden thuis, wandelend of via Skype of Facetime.

Tijdens de sessies ga ik met de medewerkers in gesprek over wat er nu zo vervelend is. Wat zien zij, wat ervaren zij en welke inzichten krijgen zij. Ik coach zonder oordeel en luister alleen. Gebeurtenissen uit het verleden raken hun lading kwijt.

Uiteindelijk heeft de medewerker zelf inzicht en energie om zijn gedrag en gewoontes te veranderen. Hij of zij neemt het stuur weer in eigen handen.

Welke kerncompetenties heb ik in huis om mijn aanpak succesvol te laten zijn?

Mijn kernkwaliteiten zijn:

  • Goed kunnen luisteren.
  • Het creëren van vertrouwen en veiligheid.
  • Niet oordelen.
  • Kwaliteiten goed kunnen inschatten.
  • Verbindingen kunnen leggen.

Mijn aanpak spreekt mensen aan. Ik heb 25 jaar ervaring met beleid, begeleiding en uitvoering van persoonlijke verandertrajecten in een zakelijke omgeving met inbreng van alle competenties die op dit moment gevraagd worden.

Maak een afspraak met mij

Nieuwsgierig geworden naar wat Compassie Coaching voor jou en je bedrijf kan betekenen? Schrijf je dan hier in voor een presentatie op robert@coachmetcompassie.nl, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.