Een must have voor iedereen

Ruimte scheppen in je hoofd zodat je beter kunt omgaan met wat je dwars zit. Compassie Coaching helpt je daarbij met Mindfulness oefeningen die je aandacht reguleren. Zo neem je het stuur weer in eigen handen.

Door Robert Vleeskens

Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), in het Nederlands vertaald als Aandachtgerichte Cognitieve Therapie, houdt zich bezig met het ontwikkelen van een andere houding tegenover problemen. Deze open houding zorgt voor een nauwkeurig waarnemen, toelaten, niet-reageren en niet-oordelen waardoor er ruimte komt voor acceptatie.

Geen oordeel maar acceptatie
Bij Mindfulness richt je jouw aandacht op ervaringen uit het verleden en het herkennen van mentale gebeurtenissen in het huidige moment. Hierdoor ontstaat er een accepterende houding tegenover wat je ervaart. Elke gedachte, elk gevoel en elke lichamelijke gewaarwording laat je toe. Dit doe je zonder er onmiddellijk een waardeoordeel over uit te spreken en zonder er iets aan te willen veranderen.

Mindfulness leren
Je kunt Mindfulness aanleren. Ik maak hierbij gebruik van inzicht meditatie-oefeningen. De meest gebruikte methoden zijn de bodyscan-meditatie, meditatie gericht op de ademhaling, keuzevrije meditatie en dagelijkse activiteiten met aandacht uitvoeren.

Effectiviteit van Mindfulness
Mindfulness is een eerste hulp methode bij het leren omgaan met allerlei klachten. Door je bewust te worden van jouw gedrag en gewoontes, krijg je inzicht in wat jou wel en niet helpt. Zo pak je het stuur weer in eigen handen. Mindfulness is succesvol als terugvalmethode en je kunt het altijd en overal toepassen. Niet voor niets noem ik het een must have voor iedereen.

Maak een afspraak met mij

Nieuwsgierig geworden naar wat Compassie Coaching voor jou kan betekenen? Zet dan de eerste stap en stuur een email naar robert@coachmetcompassie.nl, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.